В село Асеновци отбелязаха 79 години от убийството на местните ятаци

24.01.2023 13:22

На 24 януари 2023 год. се навършват 79 години от зверското убийство на ятаците от село Асеновци. По инициатива на  местната партийна организация, съвместно с Кметство с. Асеновци и  НЧ „Съзнание 1894” , беше организирано шествие до Паметника на ятака  и костницата на осемте убити асеновски герои. В шествието взеха участие кмета на селото – Велчо Маринов, членове на БСП, самодейци от читалището и жители на селото.

Поднесени бяха цветя и венци на двата паметника, а на костницата беше прочетено слово в памет на загиналите от Веска Гецова- секретар на БСП село Асеновци. Асен Вълев, Софка Вълева, Асен Банчев, Евтим Костов, Генчо Хинчев, Никифор Генов, Гено Борисов, Емил Михайлов и Николай  Панчев – имена, покрити с безсмъртие и слава!

„ Техните имена и техният подвиг винаги ще бъдат  пример на родолюбие и патриотизъм за нас и следващите поколения! Нека бъдем достойни за подвига им в името на страната ни! Поклон!”- с тези думи завърши словото си г- жа Гецова.

С едноминутно мълчание и падане на колене всички присъстващи почетоха паметта на загиналите.  Това информира Петранка Стефанова- секретар на НЧ „Съзнание 1894”, с. Асеновци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: