Ученик от СУ „Христо Смирненски“, град Гулянци с награда в национален конкурс за есе за доброволчеството

19.01.2023 17:27


Седемнадесетгодишният Бранимир Петков от град Гулянци е сред отличените младежи в конкурса за есе на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите“. Конкурсът беше организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи и „Национална асоциация на доброволците в Република България” в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта по повод Деня на доброволеца – 5 декември. В конкурса са участвали млади хора от цялата страна. След труден избор, комисия е класирала първите трима:
На първо място – Мелек Севгинова Исмаилова, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, град Разград.
Второ място – Бранимир Валериев Петков – СУ „Христо Смирненски“, град Гулянци.
На трето място – Теодора Александрова Василева – СУ „Христо Ботев“, град Враца.
Творбите на победителите можете да прочетете на страницата на Националната асоциация на доброволците – https://navrb.bg/pobediteli-v-konkursa-za-razrabotvane/ .
Ние ще споделим с вас вълнуващия финал в есето на Бранимир: „…Това ни дава вяра, сигурност и спокойствие, че в България доброто ще пребъде. Но и ни задължава да уважаваме и оценим най-сетне доброволчеството като висше проявление на човешките добродетели. Защото то е преди всичко тържество на свободната воля и хуманност. Достатъчно е само да имаш сърце.“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: