Известният скулптор и художник Красимир Рангелов ще представи изложба в родния си град Гулянци

19.01.2023 11:03
На 24.01.2023 г. от 16:00 часа в изложбената зала на НЧ „П. Р. Славейков 1923“ гр. Гулянци ще бъде открита изложба на скулптора Красимир Рангелов. Творецът ще представи на гулянската общественост скулптори, акварели и рисунки. Събитието е организирано по проект на Национален фонд „Култура“, като акцент е популяризирането на професионалното изкуство сред хората в малките населени места.
Красимир Рангелов е родом от град Гулянци. Завършил е Националната художествена академия в София със специалност „Скулптура“. Между 1987 и 1989 г. е преподавател по скулптура и естетика.
Автор е на редица монументални творби в цялата страна. Голяма част от скулпторите в градската среда на Плевен са негово дело – паметникът на площад „Свобода“, барелефът на Гена Димитрова пред сградата на Регионалната библиотека, паметникът на Данаил Попов, паметната плоча за първия революционен комитет и множество други.
Красимир Рангелов е участвал в десетки самостоятелни и групови изложби в България и чужбина. Негови произведения са собственост на Националната художествена галерия в София, както и на много частни колекции и галерии в Белгия, Холандия, Франция, Швейцария, Никарагуа, САЩ, и други.
През 2014 година Красимир Рангелов изработи символичния ключ на Гулянци по повод честването на 40 годишнина на града и беше награден от кметът Лъчезар Яков с почетен плакет.
Информация и снимки: Община Гулянци
#тагове:

НАЙ-НОВИ: