Една година условно и парична глоба за мъж, опитал да подкупи полицаи

18.01.2023 15:30

Днес състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело №718/2022 година, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу В.Н.В., от село Петревене, обл. Ловеч, обвинен в това, че на  22.06.2022 година, в град Червен бряг, като водач на лек автомобил, по време на извършване на полицейска проверка от екип на РУ – Червен бряг, предложил и дал подкуп – пари в брой – 50 лева, които  банкноти оставил на пода на служебния полицейски автомобил. С това целял да не му бъде съставен акт за нарушение, тъй като бил с отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство, поради загуба на всички контролни точки. С извършеното е осъществил състава на престъпление по чл.304а, вр. чл.304, ал.1 от НК. 

Съдебното заседание е насрочено като разпоредително. В него, подсъдимият е признал вината си и не е искал да бъдат събирани доказателства за нея. Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Постановена е присъда, с която В.Н.В. е признат за виновен и му е наложено наказание една година лишаване от свобода – условно, с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 500 лева.

Присъдата не е окончателна. Същата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – Велико Търново в петнадесетдневен срок, считано от днес. 

Това информират от институ;ията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: