Продължаване на строителството на автомагистрала „Хемус“ остава основен приоритет за ПП ГЕРБ

17.01.2023 16:01

Отчет за работата си в Парламента през изминалите три месеца направиха на пресконференция в клуба на БТА в Плевен народните представители от Коалиция ГЕРБ-СДС от 15 МИР Деница Николова и Пламен Тачев. В пресконференцията взеха участие и областният координатор на ПП ГЕРБ Валери Лачовски и общинският председател в Плевен Емил Инджиян.

Предоставените възможности за облекчение на бизнеса по отношение на цените на тока, природния газ и горивата, отчитат депутатите като поето и изпълнено от ПП ГЕРБ обещание. „Във всички сектори в икономиката парламентарната група ГЕРБ-СДС има направени предложения, за които, дори и с плаващи мнозинства, намирахме компромисни решения, които са в полза на хората“, заяви Деница Николова. За намерената законова възможност за компенсиране на шофьорите с по-ниски цени на горивата, акцентира Пламен Тачев, като припомни, че така наречената дерогация, договорена от кабинета на Промяната, е довела единствено до печалба за руски компании.

Продължаване на строителството на автомагистрала „Хемус“, подобряване на пътната свързаност в Северна България и подкрепа за местните властите за кандидатстване с проекти по програми с европейски финансиране остават основни приоритети за народните представители от Коалиция ГЕРБ-СДС от 15 МИР Деница Николова и Пламен Тачев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: