Засякоха отново нередовни водачи на пътя

16.01.2023 10:15

Нерегистрирано моторно превозно средство е установено в село Божурица на 14 януари. При извършена проверка на 23-годишен, който се придвижвал с лек автомобил „Фолксваген Поло“, станало ясно, че МПС е с прекратена регистрация от 29.11.2022 година на основание липса на ЗГО и автомобилът не е регистриран по надлежния ред – престъпление по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 14 януари 2023 година около 16.45 часа в село Сухаче служители на ЗЖУ- Плевен  са спрели мотопед „Томос“, без регистрационна табела. При проверката е установено, че водачът – 43-годишен, управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. Уведомен е прокурор в РП- Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345 ал.2 от НК. Работата продължава.

Нерегистрирана електрическа триколка е засечена на пътя от село Ореш към село Деков на 15 януари. Проверката е извършена около 14:40 часа. Установено е, че 53-годишен жител на плевенското село Татари се придвижва с електрическа триколка марка и модел „Telsтar С06“,  която не е регистрирана по надлежния ред. По случая незабавно е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура – Плевен. С разпит на свидетел – очевидец – е образувано бързо производство за престъпление по чл. 345, ал.2, във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: