Времето: преди обед – мъгла и облаци, през нощта ще завали дъжд

09.01.2023 7:43

Днес преди обяд в равнинната част на страната ще има мъгла или ниска облачност, а над останалите райони ще е предимно слънчево. След обяд от запад ще започне бързо увеличение на облачността, която вечерта ще достигне Източна България. През нощта срещу вторник в западните райони ще завали дъжд. Ще духа слаб, в източната половина на страната до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 7° и 12°, по-ниски в райони с трайна мъгла, в София – около 8°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Около обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, до вечерта ще е значителна и в западните райони ще завали дъжд, над около 1800 метра – сняг. Ще духа силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Късно вечерта облачността от запад ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: