В Плевен поставят метално сърце за събиране на пластмасови капачки. Инициативата е на граждани!

04.01.2023 15:26

Метално сърце за събиране на пластмасови капачки от бутилки ще бъде монтирано в Плевен по инициатива на граждани.

„В Плевен от известно време няма метално сърце за събиране на капачки и затова решихме ние да започнем такава инициатива. Нашата идея е за срок от една година да събираме капачки. Целта ни е да бъдат осигурени средства за закупуване на детска линейка за нуждите на град Плевен. Искаме тя да е нова и напълно оборудвана, подходяща за транспорт на малки пациенти и в чужбина“. Това сподели Анелия Атанасова, управител на Първа частна манипулационна в областния град, до чийто вход ще бъде разположено сърцето.

Ако парите не стигнат за линейка, с тях ще бъде закупена медицинска апаратура, предназначена за лечение на деца. Засега те не са решили на кое лечебно заведение в града биха предоставили закупеното оборудване. Надяват се, начинанието им да е успешно и в него да се включат повече хора.

При голям интерес и събираемост, организаторите на кампанията смятат да я продължат, след като изтече поставеният от тях срок от една година.

Металното сърце е изработено и предоставено безплатно от „Анаконда Груп“ с управител Таня Георгиева. То ще бъде монтирано тази събота.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: