Постоянна мярка наложи съдът на задържания за убийството в Биволаре

29.12.2022 14:25

Днес, 29 декември, състав на Окръжен съд – Плевен наложи на В.К.С., на 29  години, от село Биволаре, постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Лицето е обвинено в това, че на 25.12.2022 година умишлено е умъртвил М.Н.М. от същото село, след възникнал побой в село Биволаре, област Плевен.

Съдът в мотивите си е изложил, че към настоящия момент наказателното производство е в началната си фаза и предстои събиране на множество доказателства, но въпреки това, събраните до настоящия момент са достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, за което е привлечен на съд.

Съществува и реална опасност лицето да извърши престъпление. На първо място, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление, за което се предвижда наказание над 10 години лишаване от свобода. На второ място, от характеристичната му справка се установява, че дружи с лица от криминалния контингент, въпреки че самият той не е осъждан. Освен това, има свидетелски показания, че обвиняемият В.К.С. е опитвал да уговаря други лица да поемат вината за случилото се.

Поради изложеното, съдията-докладчик по делото е уважил искането на прокурора и е взел най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Плевен не е окончателно, то може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – Велико Търново в тридневен срок, считано от днес.

Това информира Ина Минкова – служител „Връзки с обществеността“  към Окръжен съд – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: