Плевенчанка получи приза за Кикбоксьор на годината 2022 при жените

23.12.2022 13:22

Европейската шампионка по кик бокс Александра Димитрова (21), състезател на ABC FIGHT CLUB София, получи приза за Кикбоксьор на годината 2022 при жените.

За втори път след 2020 г. тя печели отличието на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. Александра е родом от Плевен, където прави първите си стъпки в таекуон-до. Повече от десет години живее и тренира в София в ABC FIGHT CLUB на треньора по таекуон-до и кик бокс Красимир Гергинов, където извървява всички стъпки до националния отбор по кик бокс, с който направи дебют на Европейско първенство.

Призът й за Кикбоксьор на годината 2022 беше връчен на церемонията на Националната асоциация на бойните спортове в понеделник, 19 декември, излъчена на живо в ефира на телевизия „България он Ер“.

През ноември Александра Димитрова стана европейска шампионка на кик бокс на Европейското първенство по кик бокс на WAKO в Анталия, Турция. Тя се състезава в най-многобройната женска категория на ринг на фул контакт, до 52 кг. Титлата и е първа подобна в стил фул контакт в историята на българския женски кикбокс. Постижението й бе отразено и със статия в Уикипедия – най-голямата многоезична електронна енциклопедия.

Състезателката от националния отбор по кик бокс спечели квота за участие и в Европейските игри в Краков, Полша, през 2023 г. Това ще е първата поява на спорта кик бокс на състезание от подобен ранг, откакто бяха определени „олимпийските“ стилове и категории в кик бокса.

През 2022 г. родената в Плевен Александра стана и многократен държавен шампион по кикбокс.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: