Коледен коктейл с благотворителна кауза „Да подкрепим талантливите деца на Пордим“

22.12.2022 12:32

Коледен коктейл с благотворителна кауза „Да подкрепим талантливите деца на Пордим“ организира МУ-Плевен за преподавателите, служителите и студентите на висшето училище. Гости на празничното тържество бяха Областният управител Иван Петков, кметът на град Пордим Детелин Василев и ръководствата на университетските болници – УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ и УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен.

Талантливите ученици на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Пордим зарадваха гостите и академичната общност с богата празнична програма от народни песни и танци.

Ректорът проф. Добромир Димитров призова всички да подкрепят благотворителната кампания за събиране на средства, необходими за цялостен ремонт на залите за народни танци и хореография на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Пордим. В училището се обучават годишно близо 300 деца от 1-ви до 12-ти клас, които попиват тънкостите на народните танци. Талантливите ученици печелят много национални награди в конкурси и фестивали и заслужават да се обучават в прекрасни условия. Набирането на средства за талантливите деца на Пордим ще продължи в Ректората до 23 декември.

Професор Димитров направи кратка равносметка на изминалата година, като подчерта успехите и високите резултати в основните направления на дейност на Университета. Той благодари за положените усилия и очерта приоритетите в развитието на плевенската Алма Матер през Новата година. Ректорът пожела весели, топли и светли Коледни и Новогодишни празници.

Младите таланти Стефани Славчева от  Гимназия „Интелект“ и Марина Бадева от МГ „Гео Милев“ – Плевен поздравиха гостите с прекрасни коледни изпълнения.

Информация и снимки: Медицински университет Плевен, фейсбук страница

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: