Плевенчани заявяват електронна фактура за парно и топла вода лесно

20.12.2022 10:54

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

„С използването на електронната фактура допринасяме за опазването на околната среда.“ заяви инж. Йордан Василев, директор на „Топлофикация Плевен“.

Той посочи, че безплатната услуга е част от екологичната политика на предприятието. По думите му с всяка изминала година все повече клиенти на предприятието избират да получават сметките си по електронен път. Директорът на „Топлофикация Плевен“ посочи, че с всеки тон спестена хартия се спасяват от изсичане над 10 дървета.

Инж. Йордан Василев заяви, че електронната фактура е официален финансов документ, който се приема от всички институции. По думите му сред големите й предимства е, че потребителите получават на електронната си поща своята сметка веднага след издаването ѝ.

„Други лица нямат достъп до онлайн документите. Лесно и сигурно всички фактури се архивират и клиентите имат достъп до тях по всяко време.“ заяви инж. Йордан Василев.

По думите му електронната и хартиената фактура не се различават по реквизити и съдържание, но времето за издаване и получаване на електронните сметки е сведено до минимум.

Изпълнителният директор на „Топлофикация Плевен“ обясни, че всеки абонат може да подаде заявление за преминаване към Е-фактура.

„Образецът от заявлението може да бъде намерен на сайта на дружеството или на място в Клиентския център. Надлежно оформените документи се представят в топлофикационното предприятие или се изпраща сканирано копие на имейл адрес: [email protected].“ посочи инж. Йордан Василев.

Той уточни, че когато първата електронна фактура е готова, абонатите ще получат покана за регистрация от подателя [email protected].

„Всеки път, когато е издадена нова фактура, клиентите ще бъдат уведомявани на регистрирания от тях имейл адрес.“ допълни инж. Йордан Василев.

Директорът на топлофикационното предприятие посочи, че наред с екологичните практики са направили всичко възможно, за да подсигурят успешен отоплителен сезон.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: