Урок по родолюбие се проведе в ОУ „Васил Левски“ – село Беглеж – снимки

17.12.2022 8:13

16 декември беше незабравим празник за  учениците от Основно училище „Васил Левски“ – село Беглеж.  Те присъстваха и участваха в образователен спектакъл, посветен на „Първият будител“ – Паисий Хилендарски, представен от д-р Искрен Красимиров, основател на „Незабравимата България“!

Децата и учениците  имаха удоволствието да гледат най-новата инициатива на „Незабравимата България“ – първият по рода си Образователен спектакъл „Първият будител. Патриотичното филмово -театрално шоу има възпитателен характер и включва откъси от филм за Паисий Хилендарски и игра „на живо“. В рамките на четиридесет минути пред децата и учениците  оживя образът на Паисий чрез специалния образователен филм, а Искрен Красимиров влезе  в ролята на хилендарския монах, апостол и таксидиот.

Учениците видяха още образите на Кирил и Методий, великите ни ханове и царе, както и св. Софроний Врачански. Положиха революционна клетва да работят за благото на БЪЛГАРИЯ, помолиха се за добри дни и  рецитираха стихотворения, пяха патриотични песни и играха м патриотични игри. Спектакълът провокира интерес у децата към великата история на България.

Днешното събитие беше първа среща на учениците с д-р Искрен Красимиров.  Следващата среща с него ще бъде през февруари месец на Патронният празник на училището

Д-р Искрен Красимиров е преподавател в НБУ и ЮЗУ „Неофит Рилски”. С филмите си за героите младият режисьор по образование, актьор по душа и апостол по професия и призвание, както сам се определя, е провел над 750 уроци по родолюбие в стотици училища, детски градини, музеи, кина, читалища, библиотеки и общини у нас и в чужбина. Патриотичните филмово -театралните спектакли се осъществяват по  НП „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул: „Културните институции като образователна среда“.

Това информира Светослав Георгиев , директор на ОУ „Васил Левски“, с. Беглеж.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: