Днес бе тържествената промоция на младите лекари от Випуск 2022 на Факултет „Медицина“ на Медицинския университет – снимки

16.12.2022 12:43

Тържествена промоция на младите лекари от Випуск 2022 на Факултет „Медицина“ на Медицински университет – Плевен се проведе днес в зала „Магнум“ с участието на Академичното Ръководство, преподавателите и близките на дипломантите.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 100 абсолвенти от България, Сърбия, Украйна и Македония придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2022 млади лекари е Много добър 4.91. Броят на отличниците е 18, от които двама са Златни Хипократи, дипломирани с пълно отличие. Първенците на випуска са д-р Симонета Красимирова Иванова и д-р Ива Цветанова Андреева, които бяха удостоени с наградата „Златен Хипократ“.

По покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен специален гост на събитието тази година, бе проф. Атанас Семов – български учен юрист, член-кореспондент на БАН, университетски преподавател и конституционен съдия. „Бъдете здрави и вдъхновени, за да излизат от кабинетите ви здрави и признателни хора. Завиждам Ви за предстоящата наслада да помагате на хората!“, пожела на абсолвентите проф. Атанас Семов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: