Плевенска филхармония представя коледните концерти „Аве Мария“ със солист Люси Дяковска в София и Варна

13.12.2022 13:58
Броени дни преди настъпване на празниците, на  15-ти декември от 19 часа в Зала „България“, София и на  22-ри декември от 19 часа в Зала 1 на Фестивален и Конгресен Център Варна,
магнетичната певица Люси Дяковска, заедно с Плевенската филхармония, ще изпълнят отново на българска сцена  вълнуващата концертна програма „Аве Мария“.
“Аве Мария” – молитвата, която отправяме към святата Божия майка, е коледния музикален дар на Люси Дяковска за публиката у нас. Музикални шедьоври от Италия, Франция, Англия, Америка, България, истории за любов и надежда ще стоплят снежните емоции и ще разтуптят стотици сърца в концертните зали. Ще прозвучат обичани  композиции за предстоящите празници  от цял свят, с текстове за най-красивото човешко сътворение, в аранжимент за оркестров състав и солисти.  Концертната компилация е лично подбрана от слънчевата певица и е вдъхновена от нейните музикални търсения от различни части на света, лични срещи, преживявания и почит към музикалните традиции.
В двете музикални вечери Люси Дяковска ще си партнира: на 15-ти декември в София с  маестро Димитър Косев и на 22-ри декември във Варна с  маестро Георги Милтиядов.
В София, заедно с оркестъра на Плевенската филхармония, на сцената ще бъде и Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ с диригент  Цветан Крумов.
В двата концерта ще участват и солистите на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ – Плевен, музикален състав, основан от дядото на Люси Дяковска,  дългогодишен диригент и ръководител на ансамбъла.
Въздействащите симфонични аранжименти са дело на Румен Бояджиев – син, Георги Милтиядов и Константин Добройков.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: