Облаци и дъжд през почивните дни. Южен вятър вдига температурите.

10.12.2022 7:47

Днес в западната част на Дунавската равнина ще превали дъжд. Там времето ще бъде облачно с намалена видимост, а вечерта и с валежи. В останалата част от региона облачността ще е променлива, а вечерта и там ще превали. На повечето места ще духа слаб вятър от изток-югоизток. В района на Великотърновска и Габровска област и особено в предбалкана вятърът ще е умерен от юг. Минималните температури ще бъдат между 4° и 6°, а в предбалкана, където се очаква да се прояви фьонов ефект до 10°. Максималните температури в западната половина на Дунавската равнина ще бъдат близки до сутрешните, а в централните части ще са между 12° и 14°, на местата с по-силен южен вятър до 18°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава.

Над западните части на Стара планина ще преобладава облачно време. Вечерта и през нощта срещу неделя ще има валежи от дъжд. Ще духа силен до бурен южен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 10°. Максималната температура на 2000 м ще е около 5°.

В неделя времето ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт, но в централните региони до обед вятърът все още ще е от юг. Вечерта вятърът ще се усили още. Минималните температури ще останат почти без промяна. Максималните температури в западната половина на Дунавската равнина ще бъдат между 6° и 8°, а в централните части – между 12° и 14°, и отново на местата с по-силен южен вятър до 18°.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните части на Стара планина ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, а над 2000 м – от сняг. Ще продължи да духа силен до бурен южен вятър. Максималната температура ще остане почти без промяна.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: