Окръжна прокуратура образува 11 бързи и 1 досъдебно производство по акция „Бяло“

08.12.2022 17:49

Днес, 8 декември, бе проведен съвместен брифинг на Окръжна и Районна прокуратура-Плевен с ОД на МВР-Плевен, по повод осъществена специализирана операция, насочена към противодействие на престъпленията, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества. Акцията е по разпореждане на главния прокурор на Република България с цел защита сигурността на българското общество.

В него участие взеха зам.-окръжният прокурор на Окръжна прокуратура-Плевен Дияна Илиева, районният прокурор на Районна прокуратура град Плевен Пламен Петков и зам.- директорът на ОД на МВР – Плевен Николай Николов.

Зам.-окръжният прокурор Дияна Илиева запозна медиите с резултатите от съвместните действия на прокуратурата и ОД на МВР –Плевен  на територията на област Плевен. Съобщи, че за срок от 24 часа в рамките на специализираната операция са образувани 11 бързи производства, по които има 11 обвиняеми лица и едно досъдебно производство за държане на наркотични вещества. Изтъкна, че делата се работят приоритетно, за което в прокуратурата е създадена организация за бързото им приключване.

Прокурор Илиева посочи още, че по разпореждане на главния прокурор е активизирана работата на ОП-Плевен по образувани вече досъдебни производство за разпространение на наркотични вещества. През измината седмица са предадени на съд две лица, за държане на наркотици с цел разпространение. Съобщи и това, че в предходните дни са привлечени други две лица към наказателна отговорност, спрямо които е взета най – тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. По едно от производствата обвиняемият е привлечен в това му качество за множество престъпления –  държане на наркотици с цел разпространение и за разпространение на наркотични вещества на публично място – между две училища в град Плевен.

Изтъкна, че на местно ниво е създадена отлична координация с ОД на МВР- Плевен и са положени максимални усилия за нейното осъществяване. Операцията е преминала при изключително добра комуникация и тясно сътрудничество между двете институции за постигане на общите цели в интерес на българските граждани.

Участниците в брифинга отговориха и на редица въпроси поставени от представителите на медиите. Това информират от Пресцентър на Окръжна прокуратура в Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: