68 години празнува ПГХВТ „Луи Пастьор“ – Плевен

07.12.2022 14:46

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Професионална гимназия по хранително – вкусови технологии “Луи Пастьор” – гр. Плевен празнува своя шестдесет и осми рожден ден. 68 години, нито малко, нито много, но години, през които вървяхме напред и изградихме училище с традиции, история и утвърдени специалности. Нашите ученици получават професионална квалификация по специалностите:

Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в хранително – вкусовата промишленост;

Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки;

Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна;

Осигуряване на продуктова информация.

Директорът на ПГХВТ „Луи Пастьор“ – Плевен, инж. Лилия Петкова поздрави екипа на гимназията, учениците, родителите и гостите, като им пожела: „Здраве, вдъхновение и сили, за да можем  заедно да преодоляваме трудностите и предизвикателствата, пред които сме изправени по пътя към познанието!“.

Учениците представиха своите професии в две категории: есе и презентация/видеоклип. Най-добрите материали бяха оценени, а техните автори получиха грамота за активно участие и награди.

Най-сръчните и творчески вдъхновени естети от специалност „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки“ поднесоха на гостите сътворените от тях кулинарни изкушения, а добре обучените консултанти по козметични, парфюмерийни, биологични продукти и битова химия представиха своя изложба.

Тържествената част завърши с музикална програма с участието на танцов състав „Синтез“ с ръководител госпожа Цветелина Стойчева и народен оркестър „Нашенчета“ с ръководител господин Мариян Туджаров.

Проведе се работна среща с работодатели и всички други заинтересовани страни на тема: „Умения на 21 век, които учениците трябва да развият в училище, за да се подготвят за живота”, на която се обсъди и План-приема за учебната 2023/2024 година.

Това информират от ПГХВТ „Луи Пастьор“ – Плевен.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: