Чрез социално отговорните си инициативи издателство „Клет България“ достига над 160 хил. души за последните три години

07.12.2022 15:46

Чрез социално отговорните си инициативи издателство „Клет България“ достига над 160 хил. души за последните три години. Това показва анализ на цялостното въздействие на компанията, изготвен със съдействието на PwC България.

Издателство „Клет България“ e достигнало и е оказало въздействие на над 160 хиляди души чрез социално отговорните си инициативи за периода от 2019 г. до 2022 г. Това показват данните от първия в сектора анализ на цялостното въздействие на компанията върху българското общество, изготвен със съдействието на PwC (PricewaterhouseCoopers) България.

Издателството прави тази оценка по случай 20-годишния си юбилей, като тя отразява инициативите, които имат най-голямо влияние върху българското образование и които заемат централно място в мисията на компанията.

За да подпомогне образованието, учителите и учащите, издателство „Клет България“ насочва усилията си в три основни направления. Първото е насочено към развитие на модерни образователни материали както на хартия, така и дигитални. Сред тях са най-голямата собствена образователна система в страната с богата колекция от интерактивни ресурси iZZI, единственият одобрен от МОН софтуер, предназначен за детски градини – ИТИ-ДГ, и първото учебно пособие за активно учене, което отговаря на новите учебни програми и осигурява възможност за обогатяване на учебния процес – „Тетрадка +“.

Второто направление, в което издателство „Клет“ инвестира много сериозни усилия, е подкрепата за развитието на българските учители както в професионален, така и в личен план. По време на пандемията те създават поредица от уебинари и гореща линия, подпомагащи учителите в прехода към онлайн обучение. Организират и инициатива за подобряване уменията на учителите за работа с технологии за онлайн преподаване „Дигиталният учител“, в партньорство със SoftUni. Също така издателството предоставят на преподавателите „Пакет на успешния учител“ с допълнителни учебни материали, улесняващи ги в процеса на преподаване.

„Ние ежедневно влагаме усилия в подобряване на качеството на образованието в страната, стремейки се да достигнем до всеки един ученик и учител. Затова всички продукти и услуги на издателство „Клет България“ са разработени с идеята образованието да бъде по-достъпно, актуално и приложимо за учениците, а също и да подкрепя професионалната реализация на учителите. Ние вярваме, че освен решаващ фактор в личностното развитие на учениците и тяхната професионална реализация, доброто образование е градивен елемент на свободните, икономически развити и демократични общества. Като отговорно дружество ние се стремим не само да генерираме печалба, но и да го постигаме по начин, съвместим с грижата за българското образование и общество“, коментира Доротея Дарданова, маркетинг мениджър на издателството.

Сред инициативите за личностно развитие на учителите са „Е-академия“ и „Учителите на България“, която цели подобряване на имиджа на българския учител. Както и „Ден на Кеймбридж“, и „Комплименти в пакет“ – малък жест на признание към учителите, които имат основна роля в обучението на нашите деца.

Освен подкрепа в образователния процес, издателство „Клет България“ провежда социални инициативи и дарения за учениците. Ежегодно осигурява безплатни учебни материали за учители и за социално слаби и деца в нужда. Организира и кампании с информативен характер по теми от живота с цел да подпомогне родителите и учителите в качеството им на възпитаващи и обучаващи лица. Друга част от инициативите ангажират учениците с различни благоприятстващи тяхното развитие дейности, за които не остава време в класната стая.

Целият доклад може да бъде разгледан на специална интерактивна страница на сайта на издателството.

За изминалите 20 години от малко издателство на чуждоезикови пособия с 16 служители, издателство „Клет България“ се разраства до настоящите си размери – в него работят над 130 души, чиято дейност обхваща целия процес по създаване, подготовка и разпространение на одобрени от държавата учебници, познавателни книжки, помагала и платформи.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: