На училище с родители в ОУ „Максим Горки“ – град Левски

02.12.2022 13:40

В последната седмица на месец ноември, по инициатива на учителския колектив в Основно училище „Максим Горки“ – гр. Левски, родителите отново се върнаха в ученическите си години и бяха част от образователния процес днес.

Училището ни отвори врати за малки и големи, а родителите с огромно желание и нетърпение седнаха отново на „ученическите скамейки“, информират от учебното заведение.

За формирането на личността на едно дете, за неговото възпитание и обучение се грижат родители и учители, които в тези дни си подадоха ръка, обединиха усилия  в името на децата и общата ни цел, а именно нашето училище да е „УЧИЛИЩЕ С ЛИЦЕ, УЧИЛИЩЕ ЗА ЛИЧНОСТИ“.

Родителите, които отново се върнаха в училище, се запознаха с ежедневието на съвременния ученик. Наблюдаваха как се работи с техните деца, методите, формите и технологиите, които използват техните учителите, бяха участници в самите уроци, припомниха си формули и уравнения, писаха, твориха и спортуваха.

Тази седмица ни помогна да изградим доверие и да подобрим партньорството между училището и семейството, да привлечем родителите като наши съмишленици при реализиране на училищни инициативи, както и съвместно да преодолеем напрежението в комуникацията ученици-родители-учители.

Благодарим Ви, родители, че приехте подадената ръка и не забравяйте, че ние винаги сме тук за Вас и Вашите деца и заедно можем да постигнем много.

Деца, не забравяйте, че ние – Вашите учители – сме тук, за да ви предаваме знания, за да ви помагаме, за да ви даваме ценни житейски уроци, за да ви направим по-добри от самите нас и знайте, че вие сте нашето бъдеще, надежда и вяра в доброто!

Информация и снимки: ОУ „Максим Горки“ – град Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: