Издаване на електронни карти за ученици и студенти започна „Тролейбусен транспорт”

30.11.2022 12:21

Издаването на електронни карти първоначално за ученици и студенти  започна „Тролейбусен транспорт” – Плевен. От 01.12.2022 г. всички пътници с издадени и заредени пластични електронни карти ще ги валидират при качване в тролеите и електробусите на специалните устройства – валидатори.

В градския транспорт на гр. Плевен е въведена електронна билетна система. Основата на системата е електронна пластична карта, която, издадена веднъж, може бързо и лесно да се зарежда с месечен или тримесечен период и/или с електронни еднократни билети съгласно утвърдената тарифа.

При евентуална загуба на картата заредените в нея средства са запазват.

Първоначалното издаване на електронната пластична карта е безплатно (до изчерпване на 49 000 броя, доставени по проект „Развитие на интегриран градски транспорт на гр. Плевен“). Картите се получават от билетния център на „Тролейбусен транспорт” на ул. „Дойран“ № 43.

Всички валидни  електронни карти  могат да бъдат зареждани на касите в билетния център – ул. „Дойран” № 43, както и чрез автоматите на самообслужване, разположени в билетния център и Автогара Плевен, с кредитна или дебитна карта. Издадена веднъж електронна карта, може да се зарежда многократно.

При качване в тролейбус или електробус притежателят на електронна карта задължително я доближава  и задържа на четеца, обозначен в долната част на валидатора. При успешно валидиране екранът на устройството светва в зелено и изписва „Картата е валидна“.

При неуспешно валидиране /когато картата НЕ е заредена/ екранът на валидатора светва в жълто и изписва „Потребителят няма валидни продукти, зададени на картата“. Тогава пътникът трябва да заплати на кондуктора билет за пътуване от 1,50 лв.

От първите дни на следващата година електронни карти ще се издават и за всички останали желаещи граждани.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: