В село Бръшляница приключи успешно проект „Фолклорният танц, мост към младото поколение“

30.11.2022 15:06

На 30 ноември 2022 г., във връзка с изпълнение на проект „Фолклорният танц, мост към младото поколение“, одобрен и финансиран от Национален фонд „Култура“, Народно читалище „Просвета 1907“, с. Бръшляница и Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“, с. Бръшляница проведоха финална изява на детската танцова група, създадена в рамките на проекта.

На изявата административният екип (Анелия Веселинова – секретар на читалището и ръководител по проекта, Веселинка Николова – директор на училището и координатор по проекта, Богомила Андреева – работник, библиотека в читалището и технически сътрудник по проекта) представи процеса по реализация на проекта, заложените и постигнати и цели и резултати в него, ползите и предимствата за участващите деца, както и идеи за продължение дейността на танцовия клуб.

Последва представление на танцови постановки, които децата, с помощта на своя художествен ръководител Галя Топчева, бяха подготвили. С много вълнение и емоции групата направи своето представяне пред родители и гости. След края на изявата художественият ръководител също благодари за съдействието от страна на читалище и училище, както и на децата за вложената енергия.

Организатори и гости отправиха помежду си двустранни благодарности за постигнатите резултати, а всяко дете получи подарък за положения труд.

След края на проекта децата ще се отдадат на заслужена творческа почивка, а през новата година отново ще възобновят дейността си.

Това информират от Народно читалище „Просвета 1907“, с. Бръшляница.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: