Патрисия Василева от арт школа „Колорит“ спечели Специална награда от Международен конкурс

29.11.2022 7:38

Осемгодишната Патрисия Василева от арт школа „Колорит“ спечели най-високото отличие на 20-тото юбилейно издание на Международния конкурс “Rainbow Calendar 2023“, провел се в град Тихи в Полша.

Живописната творба на талантливото плевенско момиче е отлична със „Специална награда“ и ще бъде отпечатана в луксозния календар за 2023 година. Рисунката на Патрисия „Зимна приказка“ ще краси страницата на месец Декември 2023 и ще отпътува за различни страни и континенти. Ежегодно 12-те най-добри рисунки се избират от професионално жури за да бъдат отпечатани в международния календар.  С Награда на журито е отличена  единадесетгодишната Таня Косташка за рисунката „Есен в планината“. Нейната творба ще бъде отпечатана на страницата на победителите.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Седем деца от школата са отличени с Почетна награда. Това са Никол Данчева – 6г., Калина Кирилова – 6г. Даная Петрова – 8г.,  Елица Иванова – 10г.,Виктория Дилкова – 10г., Симеон Горанов – 11г. и Лилия Янкова – 12г. Творбите на всички наградени деца ще бъдат показани в Международната изложба, която ще бъде открита на 16 декември 2022 година в Младежкия дом за култура в град Тихи. На откриването ще се проведе и тържествената церемония за връчване не наградите на победителите. В конкурса са се състезавали близо 3 500 творби на деца и младежи от различни страни и континенти.

Това информира Майя Ананиева – ръководител на арт школа „Колорит“ – Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: