Ученици от ДФСГ “Интелект“ се потопиха в сферата на информационните технологии

28.11.2022 13:53

На 25 ноември, точно ден преди Денят на Информацията, и в последния ден от Седмицата на предприемача, учениците от 11 и 12 клас на ДФСГ “Интелект“ се потопиха в сферата на информационните технологии с помощта на Теодор Тодоров. Г-н Тодоров е с над 20-годишен опит в сферата на ИТ, основател и лектор на академия GrowIt, също така е основател на ClearWare, както и главен технически директор на една от най-обещаващите български стартъп компании nPloy, която улеснява връзката между работодатели и хората, търсещи работа, по лесен и интуитивен начин.

Тъй като учениците бяха от специалност Икономическа информатика и Електронна търговия, интересът към лекцията беше много голям и дълго след приключването й, те останаха, за да задават своите въпроси, с помощта на които се ориентираха в сферата на ИТ и се насочиха на къде да продължат след завършване на средно образование.

Организатор на събитието беше г-жа Деница Георгиева, която изказа благодарности от нейно име и от името на учениците, за полезната и завладяваща лекция.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: