Курсанти от ВВВУ „Георги Бенковски“ заслужиха стипендии на фондация „Еврика“

28.11.2022 17:39

За двадесета поредна година фондация „Еврика“ определи стипендиантите си, студенти и ученици за 2023 година в 11 области на знанието. Стипендиите носят имената на известни български учени.

За 2023 г. стипендии в размер на 3000 лв. получават и двама курсанти третокурсници от ВВВУ „Г. Бенковски“:

  • За постижения в овладяването на инженерните науки в областта на електрониката, автоматизацията и електротехниката на името на акад. Димитър Мишев – Радина Иванова Бодурова от ВВВУ „Г. Бенковски“ – Д. Митрополия- курсант сержант , специализация „Ръководител полети-/Щурман управление на въздушното движение/“;
  • За постижения в овладяването на инженерните науки в областта на машиностроителните технологии на името на акад. Ангел Балевски -Борислав Петров Иванов от ВВВУ „Г. Бенковски“ – Д. Митрополия – курсант сержант , специализация „Летец-пилот“.

Фондация „Еврика“ присъди и стипендии на носители на сребърни медали от международни олимпиади в размер на 1 200 лева.

Крум Найденов Александров (физика) – 10. клас, Математическа гимназия „Гео Милев“ гр. Плевен беше награден за участието си в  Европейската олимпиада по експериментални науки (EOES 2021), Сегед, Унгария през май 2021 г. и завоювания сребърен медал.

Фондация „ЕВРИКА“, с председател академик, доктор на техническите науки Кирил Боянов, подкрепя проекти на талантливи български деца и младежи в областта на науката, техниката и предприемачеството, насърчава обучението и специализацията, стимулира разширяването на младежкото международно научно и техническо сътрудничество, подкрепя младите изобретатели, учени и предприемачи, участва в разпространяването на научни, технически и икономически знания.

Информация и снимки:  ВВВУ „Георги Бенковски“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: