Седмица на четенето в ДГ „ Калина” – снимки

26.11.2022 8:29

Дните от 2-ри до 25-ти ноември бяха изключително интересни и вълнуващи за децата от ДГ „Калина“. За пореден път те се включиха активно в Националната седмица на четенето чрез различни дейности и инициативи, имащи за цел създаване на благоприятна среда за насърчаване на интереса им към четенето и привличане на вниманието им към значимостта на книгите.

Потопени в техния необятен свят, ентусиазираните „книголюбители“ изживяха вълшебни и незабравими мигове. Седмицата предостави необятни възможности на малчуганите от всяка група да се докоснат до магията на литературата и изкуствата. Група „ Бърборино” беше посетена от специалист от детския отдел на библиотеката, който прочете на децата приказка и разказа на децата за вълшебния свят на книжките и технологията на тяхното създаване – стъпка по стъпка от написването, до отпечатването им. В групите  гостуваха родители на децата, каки и батковци, които подариха красиви книжки и прочетоха на малчуганите поучителни приказки. Сред големите любители на книжките се проведе  състезание за най – добър разказвач и редене на пъзели с илюстрации от любими приказки.

Във връзка с провеждане на инициативи по предприемачество Джуниър Ачийвмънт предходната седмица, децата от група „ Мечо Пух и приятели” ,с учител г-жа Анелия Иванова, проведоха творческа работилница с елементи на предприемачество, за изработване на изделия от отпадъчни материали. Гости на мероприятието бяха г-жа Зорница Йоткова- Директор на РИОСВ Плевен и г-жа Татяна Иванова- PR на институцията. След посещение на организирания базар, г-жа Йоткова подари на всяко дете учебно помагало  „ Вълшебства”, с което ги мотивира да бъдат „екопатрули“ и прочете приказка с екологична насоченост.

Националната седмица на четенето беше закрита с уникалния спектакъл „В приказното царство”, в който малките  възпитаници бяха облечени в красиви костюми на най-известните приказни герои. Те се забавляваха с драматизиране на моменти от познати приказки – „Житената питка“, „Червената шапчица“, „Дядо и ряпа“, „Под гъбата“, „Косе Босе”, „Вълкът и седемте козлета”, „Златокоска и трите мечки”. Всички дейности, свързани с непосредственото общуване на децата с книгите, провокираха интереса им към тях. Те осъзнаха, че книгата е „прозорец към света“, че тя може да им „говори“, да им „разказва“, да бъде техен най-добър приятел.

Следва среща с ученици от ДФСГ- интелект и „ Св. Климент Охридски“, с което четенето продължава.

Това информират от учебното заведение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: