През почивните дни: събота – слънце, неделя – повече облаци

26.11.2022 7:47

Днес на повечето места ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Сутринта в полупланинските райони и по поречията на реките ще има мъгла, която с напредването на деня през ниски облаци бързо ще се разсее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат около 0°. Максималните температури ще са между 7° и 9°.

Атмосферното налягане още малко ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина до обед ще бъде слънчево, а след обед ще се образуват облаци. Ще духа умерен вятър от северозапад, а в късния следобед на повечето места ще се преориентира от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 4°. Максималната температура на 2000 м ще е малко под 0°.

В неделя ще преобладава облачно време. Сутринта на много места ще бъде и мъгливо. Вечерта в крайните западни райони ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще останат около 0°. През деня температурите няма да се променят съществено и максималните ще са между 4° и 6°.

Атмосферното налягане ще остане високо, но без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно, а по по-високите части и мъгливо. През нощта срещу понеделник в западния дял ще започнат валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от изток-североизто. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2°. Максималната температура на 2000 м ще е малко под -2°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: