Кметът на Община Левски получи Европейски етикет за иновации и добро управление

25.11.2022 15:40

 

Кметът на Община Левски Любка Александрова получи Кристален приз и Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа на 24 ноември, в рамките на тридневния  форум „Българските общини – постигане на европейски стандарт за качество на управлението на местно ниво“ в гр. Велинград.

Удостояването с престижната награда е признание за постигнатото високо качество на управление в общината, съгласно утвърдения европейски стандарт, основан на принципите за иновативно и добро демократично управление.
„В рамките на Форум, организиран от МРРБ, с еколог Вероника Славова и експерт Ирина Александрова представихме нашите добри практики по оползотворяване на отпадъци и по специално създадения иновативен Пилотен център за събиране на опасни отпадъци от бита.” информира Любка Александрова.

Община Левски е направила презентация на  „Пилотен център за „Екологосъобразно събиране и временно съхраняване на опасни битови отпадъци финансиран по Българо-Швейцарската програма за сътрудничество“

Форумът се организира от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ с  цел да се представят добри практики за развитие и укрепване на местното самоуправление и местната демокрация в България. В него участват членове на Националната платформа на партньорите за добро демократично управление на местно ниво, национални експерти, представители на НСОРБ, на българските общини, на МРРБ, на Съвета на Европа.

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: