Различни количества марихуана откриха на три адреса в Червен бряг

25.11.2022 9:39

Жител на град Червен бряг е задържан в хода на полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и престъпления, свързани с наркотици. Вчера около 07:30 часа сужители при РУ- Червен бряг и сектор „Специализирани тактически действия“ при ОДМВР – Плевен предприели претърсване в частен дом в града, обитаван от 31-годишен мъж. В жилището са открили пластмасов контейнер, съдържащ съцветие от суха тревиста маса с жълт цвят, станиолова свивка 2х3 см., със суха зелено – кафява тревиста маса, метална мелничка с цилиндрична форма, стъклен 330 милилитров буркан с винтова капачка, съдържащ поставени в полиетиленов плик 44 съцветия суха раздробена тревиста маса с жълт цвят, полиетиленов плик, с 60 съцветия от суха тревиста маса с жълт цвят и  електронна везна. 31-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. С постановление на наблюдаващия прокурор мярката е удължена на 72 часа. По случая е образувано бързо производства по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

На 24 ноември 2022 година около 06.50 часа при провеждане на специализирана операция служители при РУ-Червен бряг и сектор „Специализирани тактически действия“ при ОДМВР – Плевен са проверили частен дом в града. В апартамента на 34-годишен са установени цигара от филтърна хартия с дължина 7 см., кутия с размери 13 см х 8 см х 5 см., съдържаща плик с 11 съцветия суха зелена тревиста маса от рода на конопа. Инкриминираните вещи са предадени доброволно от 34-годишния. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано бързо производство  за престъпление по чл.354 „а“, ал.3,  от НК. Уведомен е районен прокурор при РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

Служители от РУ-Червен бряг задържаха мъж за притежание на дрога. Арестът е осъществен около 06:30 часа по време на специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност и държането на наркотици. Екипи от районното управление в града и от сектор „Специализирани тактически действия“ при ОДМВР – Плевен са извършили проверка в частен дом, обитаван от 18-годишен. В джоб на якето му е намерена кутия от цигари с четири съцветия от рода на конопа. По данни на младежа веществото е марихуана за негова лична употреба. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. По случая се води бързо производство, а 18-годишният е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР . Сезирана е РП – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: