Продължават дните на отворени врати в Медицински университет

24.11.2022 15:58
Продължават дните на отворени врати за учениците от профилираните паралелки по биология и химия на СУ „Иван Вазов“, Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ и Математическа гимназия „Гео Милев“ в град Плевен.
Учениците от XII клас на профилираните паралелки по биология и химия на Гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ с преподавател по биология Людмила Бояджиева, от XI клас на СУ „Иван Вазов“ с преподавател по биология Стефка Стойчева и от XII клас на Математическа гимназия „Гео Милев“ посетиха Медицински университет – Плевен за участие в информационно събитие Ден на отворените врати. Те се запознаха с високотехнологичната база за обучение на висшето училище и начините на кандидатстване за специалностите във факултетите и колежа.
Учениците от профилираните паралелки по биология и химия посетиха Центъра за компетентност по персонализирана медицина, 3Д и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия Леонардо да Винчи. Те с огромен интерес се запознаха с работата на младите учени и изследователи в Лабораторията за 3D принтиране, моделиране и анализ, в Лабораторията за прецизна патология с приложение на методи на телепатология, морфометрия и телемедицина, в Лабораторията за прецизна онкология и геномна медицина и в Лабораторията за обучение в среда на виртуална реалност VR.
Информация и снимки: Медицински университет Плевен
#тагове:

НАЙ-НОВИ: