Седмица на четенето в село Асеновци

23.11.2022 14:26

В дните от 21.11. до 25.11.2022 г. се провежда национална седмица на четенето. Библиотеката при НЧ „ Съзнание 1894“ с. Асеновци се включи с различни мероприятия. Първото беше посещение на ДГ „ Слънце“ филиал Асеновци, където библиотекарката Петранка Стефанова прочете приказки на най- малките и им подари книга с приказки, които да им четат госпожите Денка Рачева и Елка Ангелова. Децата с интерес изслушаха приказките и задаваха много и забавни въпроси, на които с удоволствие им беше отговорено.

Следващото мероприятие беше в библиотеката, където г-жа Сейнур Яшарова доведе своите малки възпитаници – бъдещите първокласници. Те разгледаха новите коледни книги, а госпожата им прочете приказката „ Дядо Коледа и трите мечета“. Бяхме посетени и от 1 и 2 клас, които с интерес разглеждаха книжките и пожелаха да станат наши читатели. Благодарим на г-жа Стела Стефанова и г- н Станимир Савев за посещението и за старанието, което полагат за децата. Малките ученици прочетоха коледни стихчета и приказки. Не закъсняха и посещенията от средния курс.  Госпожа Магдалена Стефанова проведе урок по литература с ученици от 6 клас, на който децата показаха завидни знания за Елин Пелин и Джералд Даръл.

Всички посетители получиха подарък ръчно изработени книгоразделители. Очакваме до края на седмицата да ни посетят и останалите класове. Библиотеката разполага с много нови книги за малки и големи, а коледните книги очакват своите малки читатели да ги разтворят и се потопят в света на вълшебствата. Това информира Петранка Стефанова – секретар на НЧ „ Съзнание 1894“ с. Асеновци.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: