Задържаха под домашен арест мъж за управление на кола след употреба на алкохол

23.11.2022 11:03

По искане на Районна прокуратура- Плевен, Районен съд град Плевен  взе постоянна мярка за неотклонение „Домашен арест“  по отношение на В.Г., на 35  години.

По бързото наказателно  производство  В.Г. е привлечен  като обвиняем за това, че на 18.11.2022г. в гр. Плевен управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда, а именно 3,30 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Алкотест 7510“, след като вече е  осъждан за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда– престъпление по чл.343б ал.2 вр. ал.1 от НК

За него законът предвижда наказание лишаване от свобода от  една до пет години и глоба в размер от петстотин до хиляда и петстотин лева.

Районен съд  – Плевен е приел доводите на Районна  прокуратура – Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на В.Г. и тъй като е на лице опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие, което ще затрудни разследването, е постановил спрямо него една от  най –тежката мярка за неотклонение, а именно „Домашен арест “.

Определението на съда подлежи на обжалване.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура –Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: