В Пордим отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП – снимки

21.11.2022 16:10
По инициатива на община Пордим съвместно доброволците на БМЧК – Пордим, служители от сектор „Пътна полиция“ от 1-во РУ Плевен, ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пордим, отбелязаха Световният ден за възпоменание на жертвите от ПТП, под наслов „Животът е само един! Пази го!“
С редица мероприятия премина този ден. Доброволците от БМЧК и екип на пътна полиция извършиха контролно – информационна кампания на територията на гр. Пордим. Раздадени бяха флаери с 10-те правила за безопасно шофиране. С минута мълчание и поднасяне на цветя на пешеходните пътеки пред общинска администрация се почете паметта на жертвите от ПТП. Мероприятията продължиха с учениците от 1-4 клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пордим. За тях бе организирано състезание в пет кръга от доброволците на БМЧК – Пордим. Комисия от 1-во РУ Плевен в състав инспектор пътен контрол Ралчев и командир на отделение Димитров оцениха знанията и уменията на децата.
Всички деца се справиха страхотно. Проведена бе беседа на тема „Пътна безопасност“ от инспектор Ралчев. Всеки клас получи грамота, комплект за пътна безопасност „В света на пътните знаци“ и по един голям бонбон пълен с лакомства, осигурени от община Пордим.
Информация и снимки: БМЧК Плевен
#тагове:

НАЙ-НОВИ: