Днес е време за разходка, в неделя – облаци и дъжд

19.11.2022 7:50

Днес облачността ще е променлива с доста слънчеви часове. Повече облаци ще има в западната половина на Дунавската равнина. В крайните западни части от региона през нощта срещу неделя ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, а вечерта през север ще се преориентира от изток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 10°. В централните региони, където през нощта ще има южен вятър до 12°. Максималните температури ще са между 13° и 16°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време с временно намаление на облачността. В крайните западни части през нощта срещу неделя ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад-запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 11°. Максималната температура на 2000 м ще е около 7°.

В неделя времето ще бъде облачно с валежи от дъжд. Валежите временно ще са интензивни, на места придружени от гръмотевици. Вятърът в западната част на Дунавската равнина ще бъде слаб с променлива посока, а в централната ще духа умерен вятър от юг. Минималните температури в западната част от региона ще бъдат между 7° и 9°, а в централните, където вятърът ще е южен – между 12° и 14° и през деня температурите ще останат почти без дневен ход.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Ще духа умерен до силен южен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 10°. Максималната температура на 2000 м ще е около 5°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: