Децата от ДГ ”Звънче” се включиха в Световна седмица на предприемачеството – снимки

19.11.2022 9:21
Децата от ДГ ”Звънче” се включиха в Световна седмица на предприемачеството. Инициативата е на Джуниър Ачийвмънт за България.
В основния фокус на проекта е създаването на предприемаческа култура чрез изграждане на ключовата компетентност инициативност и предприемчивост от най-ранно детство. Тема на събитието беше “фирма за декорации и картички“. Гости на открития урок бяха Маруся Додова-Старши експерт по предучилищно образование – РУО- Плевен, директори на детски градини в Плевен, членове на Обществения съвет в ДГ ”Звънче”, Зоя Кокалова от РЦПППО-Плевен . Менторите на събитието и бизнес консултантите на урока – Десислава Христова от Фирма ,,Сюрприз 1” ЕООД и “картичкофурията” Весислава Асенова споделиха как се ражда и развива един бизнес и дадоха безценни примери, съвети и практически насоки на децата. Помощ и подкрепа на “служителите” в трите цеха на фирмата, в отделите опаковка и пласмент бяха единадесетокласнички от МГ ”Гео Милев”.
Участието на децата в инициативите на Джуниър Ачийвмънт провокира интерес към различните професии и подпомага ранната им професионална ориентация. Това информират от учебното заведение.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: