Какви модели плочки за баня са модерни?

17.11.2022 15:39

Интериорът и визията на банята не бива да се подценяват, тъй като тя е важно помещение в жилището. Обърнете специално внимание на обзавеждането и на цялостния ѝ ремонт, за да се чувствате уютно и комфортно. Много важен момент от ремонта на банята е изборът на качествени и модерни плочки. Ако подовите и стенните облицовки са добре подбрани, то останалите елементи от интериора ще паснат сами. 

В момента на пазара ще намерите най-разнообразни форми и размери фаянсови плочки, с чиято помощ ще направите санитарното помещение привлекателно и елегантно. Преди да инвестирате в нещо конкретно е добре, да изберете модел и цвят, които ви допадат. Помислете внимателно върху организацията на конкретния дизайн и начинът, по който всичко ще се хармонизира с мебелите.

Кои са най-актуалните плочки за баня?

Специалистите ще ви препоръчат да изберете възможно най-модерни разновидности, защото ремонт на банята се прави през много дълъг период. Колкото по стилно и актуално я направите, толкова по-дълго ще се радвате на перфектната визия на дизайна, който сте подбрали. От онлайн магазин Gaudi DS ще ви представят няколко подходящи варианта:

  • модерен фаянс, който имитира други материали – напоследък все по-често се срещат плочки, имитиращи мрамор. Те могат да бъдат допълнени от различни цветни декорации в златно или сребристо. Подходящи са за баня или тоалетна, защото се поддържат невероятно лесно и създават луксозна визия на помещението;
  • теракот – много популярна и желана облицовка. Известни със своята оригиналност и красива декорация. Едни от най-добрите на пазара са испанските. Визията на банята ще стане ефектна и много различна. Срещат се интересни цветни варианти с флорални мотиви;
  • гланцирани с ретро вид – баня облицована по този начин, ще изглежда наистина романтично и ще създаде нужното спокойствие и уют. Изработката е модерна, а дизайнът носи чара на отминалото време.

Когато избирате нещо подобно, най-важно е да се съобразите с личното си предпочитание и вкус. Ще гледате помещението в този вид дълго време, затова трябва да подходите отговорно.

Какви са различните видове повърхности?

След като сте открили подходящ модел плочки, трябва да изберете и вида на тяхната повърхност. В момента може да изберете от четири разновидности – матирана, полирана, релефна и гланцирана.

Помислете какъв ефект искате да създадете в банята, когато залагате на определена повърхност. Матираните плочки внасят определена дискретност, но също така са стилни и изящни. Гланцираната повърхност изглежда като слой стъкло, върху покритието и ще направи банята по-луксозна и елегантна. Покритието, което ще изберете, би направило любимото ви помещение различно и интересно.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: