В Деня на християнското семейство Мария Нинова представя авторски албум с детски песни

15.11.2022 14:47

В знак на обич и почит към семейството, към силата на неговата вяра и духовни традиции, Мария Нинова, дъщеря на Христо Гарнизов, автор на химна на град Левски и почетен гражданин на община Левски, представя в Деня на християнското семейство, на 21-ви ноември , авторски албум с детски песни в Общинския културен институт „Надежда“ – София.

Мария Нинова е автор на „Песен за Апостола” – песен, която децата на община Левски пеят с удоволствие на празнични събития и поводи за почит към Апостола на Свободата – Васил Левски.

„Уважаеми съграждани ,щастлива съм да споделя, че се осъществи дългоочакван мой проект, с който давам своя скромен принос в развитието и обогатяването на жанра на детската популярна песен.

Албумът включва Книжка с красиви и забавни илюстрации, нотите и текстовете на песните, в комплект с Диск с песните и техните инструментали. Сред тях е и тай-популярната и обичана от децата песен за Апостола, представена в три варианта – пълен запис, инструментал и инструментал с хор. Песните се изпълняват от Детска вокална група „Смехоранчета” и Вокална студия Дъга.

В Албума има песни за малки и по-големи деца, различни по тематика, съдържание , характер и аранжирани прекрасно.

Надявам се да се харесат, да се слушат и пеят с удоволствие и да доставят радост на деца и родители. Ще се радвам с тях да съм полезна и на колегите детски и начални учители, за да обогатят музикалния репертоар на тържествата и празниците, които организират с децата. Освен Комплекта Книжка с диск, е подготвен и самостоятелен диск със същото съдържание. Ако има интерес към продукта, с удоволствие ще съдействам да бъде достъпен за всички желаещи да го получат в родния ми и обичан град Левски.”, споделя Мария Нинова.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: