Кметове и граждани ще затворят с жива верига пътя София – Русе при Тотлебен!

15.11.2022 12:58

На 23 ноември 2022г. точно в 10.00 часа жива верига ще затвори главния път София – Русе при Тотлебен. Това потвърдиха днес на пресконференция в клуба на БТА в Плевен кметът на Община Пордим Детелин Василев и кметът на село Тотлебен Емил Гашев. Към тях ще се присъединят както много от жителите на Тотлебен, така и кметовете на другите населени места от Общината.

Искаме гаранции, че в държавния бюджет за 2023 година ще бъдат заложени средства за изграждане на трета лента за завиване на ляво при отбивката за Тотлебен на главния път Плевен – Русе!, категорични са двамата кметове. Ако не получат такива, протестните действия и блокирането на пътя ще продължат всяка седмица.

„Това е само едни от големите ни проблеми. Третокласните пътища Пордим – Вълчитрън и Пордим – Одърне – Каменец също са в ужасно състояние.“, коментира още кметът на Община Пордим Детелин Василев. Той изрази и притесненията си, че по тези отсечки ежедневно пътуват автобуси с деца. Според Детелин Василев проблемите не трябва да се решават на парче, а е необходимо държавата, както и представителите на властта на областно ниво, да планират нещата стратегически.

„Преди повече от 4 години започнах действия относно изграждане на трета лента за завиване на ляво при отбивката за Тотлебен на главния път Плевен – Русе. Последваха срещи с тогавашните регионален министър и шеф на Управителния съвет на АПИ.“, разказа на пресконференцията кметът на Тотлебен Емил Гашев. От тогава обаче вече няколко пъти се смениха ръководствата в министерството и Агенцията и…резултат още няма.

Трафикът по пътя остава огромен и при натиска на тежките камиони отзад и дълга колона автомобили отсреща, левият завой към селото е невъзможен. Всеки божи ден живущите поемат реален риск за живота и здравето си, отивайки на работа или прибирайки се в къщи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: