Започнаха инициативите по повод 50-годишния юбилей на ДГ „Слънце” в град Левски – снимки

15.11.2022 12:01

На 14 ноември, деца, учители, родители, кметът на общината Любка Александрова и зам. кметът Кольо Домеников се включиха в засаждане на дръвче в парка в град Левски, до засаденото неотдавна от Световния пробег на мира. Засаждането на Дърво на мира тогава беляза желанието ни за един по-добър свят, а вчера децата и всички, които ги обичат, потвърдиха това с ново дръвче и хубав повод – 50 години ДГ „Слънце”.

Проявите, посветени на юбилейната годишнина, са започнали в деня на откриването на детската градина – 13 ноември, каза директорът на детската градина Виолета Панайотова. В този ден, благодарение на проведена благотворителна инициатива за облагородяване двора на детската градина, заедно с родителите са засадени няколко дръвчета в двора на детската градина.

Днес, в Световната седмица на предприемачеството, ДГ „Слънце”, гр. Левски в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България ще проведе  открит урок на тема „Зоологическа градина”с природни и отпадъчни материали. Открита практика по Джуниър „Еко-дизайн на детски дрехи” ще се проведе и на 17 ноември.

Утре, на16 ноември, децата ще празнуват рождения ден на детската градина, а официалното тържество по повод юбилейната годишнина ще бъде на 18 ноември, на което са поканени учители, директори , бивши колеги и възпитаници на ДГ „Слънце”.

Това информират от Пресцентър на Община Левски.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: