Представители на ВВВУ „Г. Бенковски“ посетиха Военния технически университет във Варшава

14.11.2022 9:19
В периода 24-28 октомври 2022 г. представители на ВВВУ „Г. Бенковски“ посетиха Военен технически университет, гр. Варшава, Полша.
Те участваха във Втората международна конференция „Езици-сигурност-технологии“, където старши преподавателят по английски Ваня Кацарска от Департамент „Природни и хуманитарни науки“ сподели опита си във ВВВУ и изнесе доклад на тема „Синергичен модел на лингвистични, професионални и културологични компетентности в авиационния английски език“.
Работните взаимоотношения между част от участниците в конференцията са дългосрочни и конференцията ще бъде организирана на ротационен принцип с различна страна-домакин. През 2023 година тя ще бъде проведена от Военен технически университет, Букурещ, Румъния, а през 2024 ВВВУ ще има честта и удоволствието да бъде домакин на този международен форум.
Представителите на ВВВУ взеха участие и в международна Еразъм+ седмица, където изнесоха презентации за академичната и интернационална дейност на ВВВУ и обмениха опит с колеги от Полша, Белгия, Испания, САЩ, Румъния, Латвия и Норвегия.
Доц. д-р инж. Георги Станчев от Катедра „ Електроника, навигация и комуникация в авиацията“ участва в работна среща с преподаватели по дисциплината „Киберсигурност“, за да обменят опит, да обогатят своята академична дейност и обсъдят идеи за нови проекти.
Старши експертите Антония Младенова и Ваня Ветова от Сектор „Международно сътрудничество и ЕРАЗЪМ“ подготвиха сключването на нови договори по Еразъм+, които да допринесат за сътрудничеството на училището с други авиационни академии.
Паралелно се проведе и Международна студентска конференция във Военен технически университет в гр. Варшава, където от ВВВУ „ Георги Бенковски“ взеха участие: курсант-ст. сержант Йоана Данева, курсант-ст. сержант Василена Маркова, курсант-ст. сержант Илко Мишков и курсант-ст. сержант Борислав Ноев, които по това време провеждаха двумесечна мобилност с цел практика по програма Еразъм+ “.
Информация и снимки: ВВВУ „ Георги Бенковски“
#тагове:

НАЙ-НОВИ: