Благотворителен базар и фолклорен концерт в подкрепа на Емел. Нека помогнем днес!

13.11.2022 7:30

В Плевен ще се проведе благотворителен базар и фолклорен концерт в подкрепа на Емел Благовестова Коларова, която страда от левкемия. Средствата, които ще бъдат събрани по време на инициативата, ще се използват за продължаващото лечение и рехабилитация на момичето в Турция. Това съобщи за БТА Никола Великов от организаторите на събитието.

Базарът ще бъде открит днес,13 ноември, неделя от 9:00 часа в пространството на площад „Възраждане“ между читалище „Съгласие“ и мавзолей-параклис „Св. Георги Победоносец“. Концертът ще започне в 16:00 часа. В него с изпълнения ще се включат фолклорен състав „Луди млади“ от село Брестовец, клуб по народни танци „Веселяци“, Фолклорен танцов ансамбъл „Балкански огън“ при читалище „Бяла Анаста-2016“ в Ловеч.

Емел е от плевенското село Брестовец. В края на 2018 година е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия, б-клетъчна. Преминава през множество химиотерапии. При лумбална пункция настъпват усложнения, довели до крайно рисково състояние с опасност за живота на детето. Семейството се свързва с турски специалисти, които дават големи надежди за възстановяване на Емел. В момента тя е в Истанбул заедно със своята майка, където се провежда лечението и рехабилитацията ѝ. Емел има значителен напредък. Терапевтите и лекарите дават големи надежди за нейното възстановяване.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: