Специализанти завършиха обучението си в 12-та авиационна база

11.11.2022 12:16
Днес в 12-та авиационна база завърши обучението на специализанти от курсовете за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „войник – първи етап общовойскова подготовка” и „войник, специалист от зенитно-ракетни войски”.
Обучението се проведе в „Центъра за подготовка и обучение” с началник подполковник Ивайло Ницов. Ръководител на курса по общовойскова подготовка бе майор Павлин Павлов – началник на Сектор „Общовойскови, административен и логистичен”. Учебната програма включваше теоретични и практически занятия по огнева, строева, тактическа и физическа подготовки, военна топография, Устав за войсковата служба на Въоръжените сили на Република България, противопожарна подготовка и ЯХБЗиЕ.
Курсът за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „войник, специалист от ЗРВ” с ръководител капитан Евгений Господинов се проведе в три направления – оператори на ЗРК, стартово оборудване на ЗРК и технологично оборудване.
В края на обучението специализантите положиха комплексни теоретични и практически изпити. Постигнатите резултати, отразени в протоколните листи показват, че обучаемите са усвоили на много добро ниво необходимите знания и практически умения. Пълни отличници от курса „войник – първи етап общовойскова подготовка” са редник 1-ви клас Мария Пърчева от военно формирование 44510 – София, редник 2-ри клас Тодор Иванов от военно формирование 28000 – Граф Игнатиево, редник 2-ри клас Мирослав Христов от военно формирование 52090 – Долна Митрополия и редник 2-ри клас Николай Колев от военно формирование 52860 – Кичево.
Отличници от курса „войник, специалист от ЗРВ” са редник 3-ти клас Евгени Костуров от военно формирование 36150 – Стара Загора и редник 3-ти клас Емил Дринков от военно формирование 26720 – Черноморец.
Удостоверенията бяха връчени от Заместник-командира на 12-та авиационна база полковник Ивайло Ангелов. Той ги поздрави за постигнатите резултати и им пожела успешна реализация като кадрови военнослужещи от Военновъздушните сили.
Информация и снимки: 12-та авиационна база
#тагове:

НАЙ-НОВИ: