Благотворителна инициатива събира средства за СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Пордим

10.11.2022 8:26

Националното сдружение на сираците в България организира благотворителна вечер на 14.11.2022г. от 17.30ч. в столичния хотел „Маринела“ София. Инициативата има за цел да се съберат необходимите близо 20000 лева за цялостен ремонт и реновиране на двете зали за народни танци и хореография на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ град Пордим. Това информира Слави Михайлов – председател на УС на НССБ.

В училището се обучават в тънкостите на народните танци близо 300 деца от 1-ви до 12-ти клас напълно безплатно. Учениците са носители на много награди от национални и международни конкурси и фестивали, което е причина да бъдат подкрепени и да получат по добра среда, в която да се обучават сподели Слави Михайлов. До този момент са събрани близо 3500лева, които средства са недостатъчни за постигане на целите на инициативата.

Близо 70 гости се очаква да подкрепят благотворителната вечер в столицата, като от Сдружението на сираците в България се надяват да успеят и с тази кампания. С поздрав към гостите в София ще се обърне Кметът на Община Пордим Детелин Василев, а талантливите ученици от училището в Пордим ще се представят с танци пред гостите.

За да подкрепи инициативата в програмата се включва и деветокласникът Ричард Керезиев от НМУ „Панайот Пипков“ София. Сред гостите се очаква да бъдат топ дизайнерката Гергана Апостолова, народни представители, представители на бизнеса и певците от музикална компания „Алфа Мюзик“ Адам, Десита и др. споделят организаторите. Националното сдружение на сираците в България отново се обръща с молба към всички добри хора да дарят средства за инициативата.

Дарения могат да бъдат направени, както следва:

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА, титуляр: Национално сдружение на сираците в България, IBAN: BG82FINV91501203760211, BIC: FINVBGSF, основание: Дарение за ремонт на зали в град Пордим.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: