Община Червен бряг организира среща с успял млад учен и предприемач от града

09.11.2022 12:56
На 16 ноември 2022 г. от 16:30 часа Община Червен бряг организира среща с Виктор Данчев, възпитаник на СУ «Д-р Петър Берон» гр. Червен бряг, в момента докторант по Теоретична физика в СУ «Св. Климент Охридски» и технически директор на компанията ЕНДУРОСАТ.
На събитието ще бъде представена ръководената от него българска компания, която произвежда и изпраща сателити в Космоса, и нейната образователна програма „Космически предизвикателства“.
Срещата ще даде възможност за запознаване с иновативната компания и най-вече с перспективите, които предоставя образователната програма на интересуващите се от физика, астрономия, космонавтика и съвременни технологии.
От Община Червен бряг отправят покана към ученици, учители и всички заинтересовани граждани за присъствие на събитието. Място на провеждане – Ритуална зала.
Надяваме се, че срещата ще провокира интерес, представяйки постиженията и професионалния път на млад червенобрежанин, реализирал мечтата си в сферата на космически технологии, и ще допринесе за кариерното ориентиране на учениците!, коментират от Община Червен бряг.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: