РИОСВ-Плевен взе участие  в научна конференция

08.11.2022 10:56

РИОСВ-Плевен взе участие  в научна конференция по повод навършване на 55 години от създаването на отдел “Природа” при Регионален исторически музей – гр. Плевен. Конференцията се проведе на 3 и 4 ноември на тема „Музеят – пресечна точка на експонати и иновации по пътя към екологичните предизвикателства пред природата“.

Представителят на РИОСВ-Плевен, Габриела Георгиева, главен експерт в направление „Биологично разнообразие, защитени територии и зони“ запозна присъстващите с изискванията на Закона за биологичното разнообразие по отношение на защитените видове животни – забраните, свързани с тях, изключенията от забраните, начините, по които защитени животни могат да попаднат в музея и необходимите документи за това, действията които следва да се предприемат при намиране на животни в безпомощно състояние. Бяха дадени примери за конфискувани препарирани животни, които РИОСВ-Плевен е предоставила на музея, след като са били обект на незаконна търговия или изложени на публично място в заведения и магазини.

В конференцията участваха също представители на музеи, университети, природозащитни и други организации. Бяха обсъдени интересни теми, свързани с престъпленията срещу природата, съвременната визия на музеите и ролята им за популяризиране на природното наследство и природозащитното възпитание на хората.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: