По искане на Окръжна прокуратура бе задържан мъж за отвличане, противозаконно лишаване от свобода и грабеж

07.11.2022 14:31

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, Окръжен съд – Плевен  задържа Р.Р. на 50 години, който е обвинен за три тежки умишлени  престъпления с висока степен на обществена опасност.

В хода на разследването, Р.Р. е привлечен в качеството на обвиняем, за това, че на 31.10.2022 година в село Гривица, обл. Плевенска е отвлякъл В.Х., гражданин на Република Армения, като към него е проявил особена жестокост (насъскал две кучета от породата „Алабай“, които са му нанесли телесни повреди) – престъпление по чл. 142, ал. 3, т. 3 вр. ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание  лишаване от свобода от 10 до 20 години или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество. Привлечен е и за това, че на 31.10.2022 година в село Гривица, обл. Плевенска, лишил същото лице от свобода, като деянието е извършено по мъчителен начин, опасен за здравето му – престъпление по  чл. 142а, ал. 5 вр. ал. 1 от НК, за което се предвижда лишаване от свобода от 3 до 12 години, както и за това, че е извършил грабеж на мобилен телефон, собственост на същия пострадал – престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Окръжен съд – Плевен  е приел доводите на Окръжна прокуратура – Плевен, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че Р.Р. е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем. Съдът е счел, че е налице реална опасност той да се укрие или да извърши  престъпление и е постановил  спрямо него най –тежката мярка за неотклонение, а именно „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване пред АС-Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: