Ваня Делийска представи книгата си „Моите стръмни пътеки“

06.11.2022 7:27

Диригентът на известния детски плевенски хор „Звъника“ Ваня Делийска, представи пред многобройна публика в Художествена галерия „Илия Бешков“ книгата си „Моите стръмни пътеки“.

По този повод и в знак на уважение  и признание за таланта, професионализма и последователните усилия , посветени на културата на Плевен, г -жа Делийска получи Поздравителен адрес и цветя от кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Ваня Делийска е родена в балканското село Черни Вит. По пътя на музиката тя поема още като ученичка в класа по оперно пеене на известната музикална педагожка Дора Гложенска в плевенското музикално училище. Приета е за солистка в опера „Христо Бръмбаров“ в Плевен, но по стечение на обстоятелствата, се налага да прекъсне обещаващата си кариера на оперна певица и става музикален педагог. От 1991 г. е поканена да работи в Центъра за работа с деца в Плевен, където създава смесения детски хор „Звъника“. Носител е на множество персонални награди, сред които Златна лира на Съюза на музикалните и танцовите дейци, „Заслужил гражданин на Плевен“, Почетния знак на Народното събрание.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: