Времето през уикенда: в събота – топло, в неделя почва захлаждане

05.11.2022 8:13

Днес облачността над страната ще е променлива, предимно средна и висока. Сутринта на места в низините и около водните басейни ще се образува мъгла, която бързо ще се разсее. Вечерта и през нощта от запад облачността ще се увеличи и снижи. Вятърът ще е от изток-югоизток, слаб до умерен. Минималните температури ще са между 10° и 12°, а максималните между 21° и 23°.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност, увеличаваща и снижаваща се привечер. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 15°. Максималната температура на 2000 м ще е около 10°.

В неделя времето ще бъде предимно облачно на места с превалявания от дъжд. Сутринта на места в низините и около водните басейни ще се образува мъгла, която до обед ще се разсее. Ще духа умерен вятър от североизток. Минималните температури ще са между 8° и 10°, а максималните между 14° и 16°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, а над 2000 м дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще бъде умерен от северната четвърт и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и максималната температура на 1200 м ще бъде около 11°. Максималната температура на 2000 м ще е около 4°.

Информация: НИМХ Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: