Арт школа „Колорит“ продължава да триумфира в конкурсите по света

05.11.2022 11:51

На 8 ноември 2022 година от 18 часа в Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен ще се проведе тържествена церемония за връчване на 350 награди, спечелени от малките художници на арт школа „Колорит“ –  Плевен с ръководител Майя Ананиева за периода месец Юни – Октомври 2022 година.

Тези награди са от световни и международни конкурси за деца и младежи в Израел, Япония, Португалия, Франция, Германия, Бангладеш, Италия, Румъния, Словения, Индия, Русия,  Македония и България. Арт школа „Колорит“ продължава да триумфира с артистично присъствие и лидерска позиция на световната сцена на детското изобразително изкуство. Школата и децата спечелиха 7 престижни награди „Гран при“ в Израел, Португалия и Румъния, Децата и техния арт педагог Майя Ананиева са отличени с 80  златни награди – Златни купи, Златни медали, Златни палитри, Златни статуетки. Осемнадесет са Сребърните отличия и шест са Бронзовите медали. Двадесет са Специалните награди, много са призовите места за колекции и индивидуално представяне в 13 страни от различни континенти. Рисунка на дете  от школата стана емблематична и бе отпечатана като плакат, покана и стана  видео реклама на арт фестивала в Германия, творбата на друго дете бе отпечатана като рекламна картичка в Македония. Изключителен е успехът  от участието в 23-тата Международна среща на младежкото изкуство „Евора 2022“ в Португалия, където плевенската школа спечели  „Гран при“ за колекция, 8 златни и 11 сребърни медала. На международния пленер момичетата на „Колорит“ завоюваха златните медали и в двете възрастови групи сред участници от 10 страни от различни континенти.

По същото време, на 8 ноември 2022 година двете деца от школа „Колорит“, носители на Златния трофей от световния конкурс в Иран ще бъдат на тържествена церемония за награждаване, която тази година ще се проведе в Оман. Осем деца от школата  получават виртуална Златна статуетка „Най-добър млад художник за 2022“ на най-мащабния онлайн конкурс в света „”Charumela” в Бангладеш. Дете от школата стана носител на  наградата „Отличниците на България“ в кампанията на „24часа“.  Майя Ананиева  получи престижното международно отличие “Награда за най-добър преподавател“ на “Nova Zagora 2022”  Творбите на плевенските малки художници са отпечатани в десетки международни арт каталози на победителите. Прекрасните детски творби са показани в онлайн изложби и арт платформи в различни страни. Децата на арт школа „Колорит“  се превърнаха в най- успешните цветни и красиви посланици на България по света.

Това информира Майя Ананиева – ръководител на арт школа „Колорит“ – Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: