Мобилният офис на ОИЦ Плевен отново е на път

04.11.2022 16:21

От 7 до 21 ноември 2022 г. мобилният офис на Областния информационен център ще спре във всяка една община от областта с актуална информация за възможностите по европейските програми и с много промоционални материали. Целта на кампанията е всички заинтересовани да се срещнат с експертите и да зададат въпросите си в населените места, където живеят или работят.

С приемна на открито в центъра на Плевен екипът на Областния информационен център откри есенната си информационна кампания. От 7 до 21 ноември мобилният офис ще спре във всяка една община от областта с актуална информация за възможностите по европейските програми и с много промоционални материали. Експертите са разработили дипляни с основните изисквания към кандидатстващите млади земеделски стопани по подмярка 6.1, с акцентите, според индикативната годишна работна програма, по подмярка 6.4 за подкрепа на неземеделски дейности в селските райони, както и за възможностите на общините да получат финансиране за строителство и рехабилитация на улици и пътища и за подобряване на енергийната ефективност на общински сгради.

Представителите на бизнеса ще бъдат запознати с първите процедури по новата програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027, по които ще могат да поискат безвъзмездна финансова подкрепа през следващите девет месеца. Преди края на 2022 г. се очаква подпомагането за разработване на иновации в предприятията. През първото тримесечие на 2023 г. ще бъде отворена процедура за подобряване на производствения капацитет, като за първи път във фокуса ще са семейните предприятия и предприятията от творческите индустрии и занаятите. За второто тримесечие на 2023 г. е планирана подкрепата за внедряване на иновации. Очакванията са предприемачите да са активни в направление „Чисти технологии, кръгова и нисковъглеродна икономика”.

Срещите по места ще се проведат при следния график:
на 7 ноември в Гулянци,
на 8 ноември в Никопол,
на 9 ноември в Пордим,
на 10 ноември в Левски,
на 11 ноември в Искър и Кнежа,
на 14 ноември в Белене,
на 15 ноември в Долни Дъбник,
на 17 ноември в Червен бряг и ще приключат на 18 и 21 ноември в Долна Митрополия и Тръстеник.

Мобилният щанд ще бъде разположен на оживено, достъпно място в съответния град, пред общината, читалището или парка в обедните часове – между 11 и 14 ч.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: